Gammel Dansk

Gammel Dansk, en livsuppehållande kur som hållit i över 50 år

I Danmark skapades i början av 1960-talet Gammel Dansk av Jörgen Ketil Asmund. Under tre år testade han olika recept, tinkturer och blandningar för att hitta den perfekta kombinationen mellan smakerna.
Resulatet blev den dryck vi känner som Gammel Dansk, med 29 olika örter, 38 procent alkohol och avhärdat vatten. I år fyller Gammel Dansk 50 år och firar med att släppa en spännande nyhet i maj. Ifall Gammel Dansk förlänger livet låter vi vara osagt, men skaparen J.K Asmund gick ur tiden 2013 och han blev 97 år gammal.

I Danmark är var femte flaska som köps en Gammel Dansk. Den klassiska Gammel Dansk bittern såldes för första gången 1964 i danska butiker. Hemligheten bakom den speciella bittra smaken ligger i förhållandet mellan 29 olika kryddor och örter från hela världen. För att nämna några så innehåller den bland annat angelikarot, muskot, anis, ingefära och rönnbär. Du kanske inte kan smaka den enskilda beståndsdelen direkt, men du skulle säkert vara medveten om skillnaden om en av ingredienserna togs bort.

gammeldansk.dk

Bitter

Danmark

  • Gammel
  • Dansk
  • Bitter
  • Dram