Gammel Dansk

  • NV
  • Danmark

1 056,43 exkl. moms

  • 3000 ml
  • Art.nr 81234

Förslutning Naturkork

Bitter

Karaktär

Doft: Gammel Dansk Bitter är intensiv, örtig och mycket kryddig. Den har toner av kanel, ingefära, pomerans, malört och lakritsrot. Smak: Den är fyllig och robust med mycket att upptäcka i smaken. Originalet är en ren stilikon. Det är en fyllig bitter med en tydlig krona av örtighet. Mjuk och komplex men samtidigt enormt kaxig. Bland annat finner man smaker som går åt malört, ingefära, pomerans, rönnbär och anis. Inget för den veke.

Passar till

Den kan serveras ensam, som en lätt kyld snaps, men även tillsammans med andra drycker som öl och kaffe. God även rumstempererad före maten.

Information

Gammel Dansk Bitter innehåller en unik blandning av 29 örter, blommor och kryddor. Blandningen sker under stort hemlighetsmakeri och är en del av charmen i historien. Det finns något spännande nästan magiskt med en så historisk och uppskattad dryck som behåller sin integritet och sitt recept bakom stängda dörrar. En så klassisk och samtidigt tidlös bitter får man leta efter. Flera olika generationer har funnit dess plats på dryckesbordet och i baren, så lär det fortsätta i framtiden också, det är en mångfacetterad dryck. Samtliga ingredienser i Gammel Dansk är naturliga och några konserveringsmedel ingår inte. Det är värt att belysa och visar också deras enorma kunskap för att bibehålla produktens kontinuitet i stil och smak.