Bushmills Malt 10 Years Old

  • NV
  • Irland

333,52 exkl. moms

  • 700 ml
  • Art.nr 499

Förslutning Naturkork

Whiskey

Karaktär

Doft: Bushmills 10 Year Old är en subtil i huvudsak bourbonlagrad whisky. Doften är lätt, fruktig, mild och aningen kryddig. Smak: De amerikanska ex-bourbonfaten har tillsammans med trippeldestilleringen utvecklat en mjuk och elegant whiskey med toner av choklad, honung, mogna frukter, melon och apelsin.

Passar till

Den är lättdrucken och njutbar som den är men är man lite mer äventyrslysten kan man prova att kyla den lätt till solstinna sommardagar.

Information

Irländsk singelmalt är påfallande nog fortfarande rätt ovanligt. De allra största märkena från ön producerar uteslutande blended whiskey, men Bushmills är ett lysande undantag. Bushmills, som även producerar blended whiskey, har en serie med åldersangiven maltwhisky som många skotska destillerier bara avundsjukt kan drömma om. Flaggskeppet är deras 10 åring. Bushmills 10 brukar kallas ”the Benchmark of Irish single malt” och det är en singelmalt som varit ledstjärnan för Bushmills maltwhiskey i manga år. Destilleriet själva beskriver den som sitt hjärta.