Botran Reserva Blanca

  • Guatemala

1 119,59 exkl. moms

  • 3000 ml
  • Art.nr BO0808

Förslutning Naturkork

Rom

Karaktär

Färg: Delikat halmgul Doft: Mjuk och balanserad Smak: Försiktiga toner av vanilj, frukt och citrusfrukt och hintar av fat. Stor mångsidighet. De delikata aromerna och den kristallklarafärgen gör den perfekt för högklassig mixologi, exempelvis i klassiker som Daiquiri och Mojito, men avnjuts även utmärkt som den är.

Tillverkning

Ron Botran Reserva Blanca är destillerat från koncentrerat sockerrör som genomgått en långsam fermenteringsprocess. Ron Botran Reserva Blanca är lagrad med Solera-metoden 2400 meter över havsytan. Lagringen sker i nya rostade amerikanska viteks-tunnor som tidigare lagrat amerikansk whiskey.

Information

Botran lagrar sin Blanca i exbourbonfat för att sedan kolfiltrera spriten för att avlägsna färgen samtidigt som den fruktiga eksmaken finns kvar. Botran Blanca är relativt torr och har samtidigt väldigt mycket smak vilket gör den optimal till att använda i premiumdrinkar. Mjuk och balanserad. Noter av vanilj och ek. Angenäm och mjuk smak men samtidigt kraftfull. Toner av frukt med en oväntad komplexitet.