Botran Anejo Reserva 15 Years Old

  • Guatemala

351,55 exkl. moms

  • 700 ml
  • Art.nr 86831

Förslutning Naturkork

Rom

Tillverkning

Ron Botran Reserva 15 är en blandning av destillerat koncentrerat från sockerrör som genomgått en långsam fermenteringsprocess i upp emot 15 år. Den är lagrad med Solera-metoden 2400 meter över havsytan. Lagringen sker i amerikanska viteks-tunnor som tidigare lagrat amerikansk whiskey och åldrade sherryviner och har slutligen placerats i Port-tunnor.

Lagring

Färg: Polerad mahogny med strimmor av ljus Kropp: Tät Doft: Komplex och uttrycksfull med tydlig närvaro av rostat fat och en hint av vanilj i bakgrunden. Toner av gröna äpplen, torkade blåbär och torkat lime- och apelsinskal. Kryddig arom från kryddnejlika, kanel och muskot i kombination av karamell. Smak: Torr, förförisk, explosiv i en perfekt balans med karaktär från faten den lagrats i. Smak av kanderad frukt, röda körsbär, mogen frukt och kryddor som bland annat kryddnejlikablandning. Lång och robust eftersmak med en mogen finish som ligger kvar i gommen.

Information

Ron Añejo Botran Reserva är lagrad enligt Solera-systemet precis som resten av serien. Faten som använts är ex-bourbon, föredetta sherry-fat samt portvinsfat. Resultatet är en underbar ensemble av lagrad rom med en ålder på upp till 15 år. Komplex I sitt uttryck med en tydlig närvaro av rostad ek och vanilj. Gröna äpplen, torkad frukt och citronskal som rundas av med lätta toner av kanel och kola. Förförisk, torr och kraftfull smak. En perfekt balans mellan fatkaraktär, röda körsbär, kanderad mogen frukt med en long eftersmak.