Botran Anejo 18 Years Old

  • Guatemala

386,75 exkl. moms

  • 700 ml
  • Art.nr 553

Förslutning Naturkork

Rom

Karaktär

Färg: Polerad mahogny med strimmor av ljus Kropp: Tät Doft: Komplex och uttrycksfull med tydlig närvaro av rostat fat och en hint av vanilj i bakgrunden. Toner av gröna äpplen, torkade blåbär och torkat lime- och apelsinskal. Kryddig arom från kryddnejlika, kanel och muskot i kombination av karamell. Smak: Torr, förförisk, explosiv i en perfekt balans med karaktär från faten den lagrats i. Smak av kanderad frukt, röda körsbär, mogen frukt och kryddor som bland annat kryddnejlikablandning. Lång och robust eftersmak med en mogen finish som ligger kvar i gommen.

Tillverkning

Ron Botran Reserva 18 är en blandning av destillerat koncentrerat från sockerrör som genomgått en långsam fermenteringsprocess i upp emot 18 år. Den är lagrad med Solera-metoden 2400 meter över havsytan. Lagringen sker i nya rostade amerikanska viteks-tunnor som tidigare lagrat amerikansk whiskey och åldrade sherry viner, och har slutligen placerats i Port-tunnor.

Information

Botran Solera 1893 är en sofistikerad kombination av lagrad rom med en ålder som sträcker sig ända upp till 18 år. Med Solera-systemet i fokus består denna pärla av rom lagrad på ex-bourbonfat, fat som är hårt rostade samt fat som länge varit fyllda med exklusiv sherry och port. Vänlig och elegant med ett distinkt uttryck. Doften är rik på toner av ek, rostad kakao, vanilj och karamell. Robust och torr smak med eleganta toner av kanderad frukt, muskot och peppar. Eftersmaken bjuder på rostad kakao och delikat citrusfrukt.