2015-03-01

Glayva nu i SverigeNu kommer Glayva, världens mest prisbelönta likör, till Sverige

I Sverige är Glayva ännu närmast okänd, trots att likören vunnit flest utmärkelser i hela världen. När flaskan nu hamnat på hyllan i 170 av Systembolagets butiker får svenskarna äntligen chansen att bekanta sig med skottarnas favorit. 

Glayva blev till när den skotske vin- och whiskyhandlaren Ronald Morrison bestämt sig för att ta fram den perfekta likören, som skulle värma hans trogna kunder under de råa skotska vintrarna. 

Genom att blanda fin skotsk maltwhisky med exotiska medelhavsmandariner, kanel, kryddor, och allra viktigast, honung, skapade hanen smakrik och välbalanserad likör som inte liknade något annat.

Den goda, värmande drycken gav en känsla av harmoni som bara kommer sig av den perfekta balansen mellan de smakrika ingredienser Morrison kombinerat. 

När drycken för första gången skulle provsmakas utbrast en av Morrisons lagerarbetare de gaeliska orden "Gle Mhath",vilket betyder ”väldigt gott”. Med en modern brittisk stavning blir det ”Glayva” vilket helt enkelt fick bli den märkvärdiga likörens namn.


Systembolaget beskriver Glayva som mycket kryddig,simmig, påtagligt söt smak med inslag av honung och apelsinskal. Men vi hoppas att de flesta, liksom lagerarbetaren i Morrisons destilleri, kommer att beskriva den rätt och slätt som ”väldigt god". 


Glayva( 32%) finns på 170 systembolag runt om i Sverige och kostar 279 SEK för 70cl. 


För mer information kontakta: 

Martina Talmet, Brand Manager 

E-post: martina.talmet@arcussweden.se 

Mobil: 070-522 73 94 


Arcus är Norges ledande leverantör och producent av vin och sprit. Vi garanterar integriteten för det norska kulturarvet genom produktionen av akvavit och annan sprit från gamla recept och formler, en del går långt tillbaka till tidigt 1900 tal.