2014-09-10

Fireball, Bea Szenfeld och Salong Betong lanserar klädkollektion

Bea Szenfeld x Salong Betong
av Tatjana Kostic
9 september, 2014
   
I mitten av september lanserar Fireball en klädkollektion skapad av legendariska tatueringsstudion Salong Betong och modekonstnären Bea Szenfeld. Kollektionen går i färgerna svart och vitt och är inspirerad av 80-talet och sport.

Berätta om samarbetet, vad ser vi och hur kom det till?
– Jag dricker själv Fireball och tycker det är gott så det var kul att få vara med och fundera ut vad man skulle kunna hitta på med varumärket. Fireball är inte haute couture, det är en rolig och galen natt på stan.

Vilket är syftet med samarbetet?
– Att öka varumärkeskännedomen och ladda ett varumärke med något mer. Men det är också extra kul att testa samarbeta med andra varumärken – som i detta fall med Salong Betong. Vi kommer från samma bakgrund och har samma värderingar i våra företag – gediget, familjärt och rättvist.

Är det inte lite kul att man vill ha samma outfit som bartendern?
– Haha! Det har ju alla redan: Whyred, Levi’s, Doc Martens, Acne Studios och så vidare. Många svenska märken, och även internationella, är duktiga på att sponsra hotell- och barpersonal så detta är ju egentligen inget konstigt eller nytt fenomen.

På vilket sätt ser man Bea Szenfeld i designen?
– Det gör man inte. Jag har aldrig i hela mitt liv gjort denna typ av kläder så det har varit kul och en bra utmaning för mig. Till exempel har jag alltid drömt om att få göra tights – det är det enda jag inte kan göra i papper nämligen.

Hur speglar det här samarbetet dig som designer?
– Svårt att säga, inte alls. Detta är ett uppdrag, att försöka göra detta större än så här känns väldigt krystat. Kläderna ska vara sköna och lätta att tvätta, de ska vara coola och opretentiösa.

Ditt val av material brukar vara oberäkneligt, varför blev materialet hederligt tyg den här gången?
– Ingen har råd att masstillverka mina pappersplagg  och denna gång blev det tyg, för någon månad sen var det toapappersrullar. Just nu håller jag på att diskutera ett samarbete om att göra kläder i äkta 100 dollar sedlar.